Framtidsfunderingarna snurrar i huvudet

För tillfället sitter jag och drömmer om resor. Resmål, sol, badning, vandring, nya erfarenheter, nya kulturer och nya människor. Längtar så extremt mycket efter värme, är nog inte den enda som gör det heller.
 Snopet att jag är i Skell när de har asbra vårväder i Oslo. 

Hade inte så mycket att säga egentligen. Har inte gjort mycket idag alls, sett serier, varit arg på onda fötter och skypat med saknade Anna. Tror bara det är vi som kan få för oss att sjunga karaoke via Skype haha. Försöker planera en framtid som inte riktigt vill ta form, därav ressökandet och drömmandet. Nu ska jag sova. Och för imorgon är planerna = noll. Knasigt.

Bra solig dag


Sovmorgon, lunch på tatung med syster och mamma och efter det blev det längsta promenaden på länge i solen. Helt underbart. Har bokat en 5dagars resa till Oslo också. 9-13april. 

Ikväll ska jag ha filmmys med mamma. Rullar på bra nu alltså!

27 mars

Jag mår bättre. En del av energin är tillbaka och jag klarar av att vara mer social. Idag har jag slagits av två saker dock.
1. Var uppe tidig och åt frukost med min syster som fyller år idag. (Grattis fina du! ). Gick förvånandsvärt bra att gå upp klockan 7 och vara social, laga frukost, läsa tidningen. No problem. I brist på saker att göra tänkte jag att jag kan väl packa ur diskmaskinen. Där tog det stopp. Packade ur den, men där tog energin slut och huvudvärken blev påtaglig. Då slogs jag av hur knasigt det är att helt plötsligt blir hjärnan överhettad. Sådant som jag gjort av automatik måste jag nu anstränga mig för att fixa. Allt måste verkligen få ta sin tid. Och jag ska göra allt för att de ska få göra det också. Efter att Maja gick till skolan gick jag och la mig och sov 3 timmar tills. För de behövde jag.

2. Rutiner. Jag har tusen av rutiner som vid lite eftertanke kanske inte är så bra alla gånger och stressframkallande. Cyklar jag bakom något, vill jag cykla förbi även om jag inte har bråttom.
Många gånger gör jag flera saker samtidigt, vem har inte kommit på sig själv med att sitta med datorn i knäet framför teven med telefonen i ena handen. 
Jag fullbokar mina dagar, för jag vill ju hinna med så mycket som möjlig.

För att kunna bli frisk och hålla mig frisk måste jag bryta mina rutiner. Så det jobbar jag med nu och måste säkert fortsätta med i en lång tid. 

Idag har jag äntligen fått träffa Ida igen och ikväll blir det kalas, och mys med Ida, Linda och Frida. Sol har vi också här i Skellefteå och det gillas skarpt!

En förklaring

Jag är sjukskriven. Japp så är det. Jag är dessutom hemma i Skellefteå för tillfället. Googla utmattningssyndrom eller klicka här  så får ni veta de symtom jag lider av i vart fall.

Jag har under alldeles för lång tid kört på tok för hårt med mig själv. Skola, jobb, träning, mer jobb, kompisar, konstant kontaktbarhet, familj, skador och sjukdomar. I princip alltid har de bytt av varandra i ett himla tempo. Tillslut kraschar man. Tillslut kraschade jag.

Så idag inser jag att stora förändringar måste göras i mitt liv, mitt sätt att tänka och mina prioriteringar.

Jag vill inte att jag efter en promenad till ICA ska behöva sova en timme.
Jag vill inte behöva sova 12 timmar, men ändå vakna trött.
Jag vill inte bli sliten av att se på film eller läsa en bok.

Jag vill vakna på morgonen full av energi, redo för en ny dag med ett leende på läpparna.
Jag vill ha en kropp som är hel.
Jag vill lära mig hantera stress och lära mig undvika onödig stress.

Det finns så mycket jag vill, hela tiden. Och det är garanterat en del av mitt problem. Men det finns fördelar med det också. Viljan att bli frisk och viljan att må bra. Det är det som spelar roll nu. För jag har, som jag sa tidigare, redan bestämt mig för att klara det. Det kommer ta tid. Troligen längre tid än vad någon av er kan tänka er. Men förhoppningsvis kan jag ha en fot i arbetslivet samtidigt som jag fortsätter att jobba med migsjälv.

Jag kommer använda bloggen som ett bollplank och ett sätt att ventilera. Jag hoppas det kanske är någon som läser som börjar reflektera över sigsjälv och kanske undviker att hamna i samma våldsamma krasch som jag. För det är inte värt det. Men det är lärorikt!

24 mars


Dagens shopping: klocka!
Dagens humör: förjävligt, glatt och beslutsamt. Svängande dag som ändå innehållit ett antal leenden.
Dagens fakta: ja. Jag har blivit sjukskriven i en månad. Förklarar senare.

Imorgon stänger jag av min telefon. Hoppas ni inte vill mig något akut ;) checkar den väl framåt kvällen gissar jag. 

Sociala medier och telefonberoende

Senaste dagarna har minimerat mitt mobilanvändande nästan till noll. Jag har gjort en storrensning när de gäller appar. Instagram, facebook, tinder, tumblr samt ett antal spelappar existerar inte längre på min telefon. Facebookmessanger, viber, snap och mailen fick stanna. Har dock stängt av ljud och viberation för att de ska göra minsta möjliga störning. Behöll dem för att trots att jag vill ta bort onödiga saker som tar massa onödig tid från mig vill jag inte vara helt okontaktbar. Så istället håller jag internet av och sätter på det några gånger om dagen. 

Planen var från grunden att hålla internet av helt och hållet och folk skulle få skicka sms och ringa om de ville mig något. Det problem som uppenbarade sig var då att, till och med de som visste om det, fortsatte och skicka iMessage till mig. Vilket betyder att jag inte ens fick smsen.. Vilket blir något av en nackdel.

Jag har tillslut hamnat i läget att jag inser hur beroende hela samhället och jag är av sociala medier. Men jag bestämde mig för att jag vill njuta lite extra av nuet och de människor man är runt. 

Jag ser många fördelar med instagram och facebook, men i alla fall för min del så hade det gått för långt att när jag ibland vaknade på natten. Kollade klockan på mobilen, upptäckte att de hade hänt något på instagram, checkade instagram och helt plötsligt inser man att man, mitt i natten, suttit på instagram i 5 minuter. När man borde sova.

Imorgon går jag och köper en klocka och jobbar på att minska mitt mobilberoende. Någon som är med mig?
 

Vägen tillbaka


Jag ska må bra. Vägen tillbaka kommer vara mycket längre och tyngre än ni någonsin kommer förstå. Men jag ska göra det. Det finns liksom inte ens ett alternativ. Nu ska jag gå tillbaka till att undvika sociala medier, se på film och sova. 
 

När man inte vill somna, för att man inte vill vakna och ha ont överallt


Bjuder på en glad bild. För att bryta trenden. Lördagskvällen var awesome iaf, fina tjejer <3


Kroppsmässigt värsta veckan på länge

Kroppsmässigt har det här veckan varit värre än värst. Värre än på länge i vart fall. Sedan jul har jag mått bättre så att jag nästan glömt hur plågsam min kropp vanligtvis är. Jag har tränat på bra i 2,5 månad nu. Jag har styrka. Jag är inte dåligt tränat. Jag klarar mer än på länge. Är nog några år sedan jag verkligen fått träna så här bra. Men ändå, så är min kropp så skör och skadad.

Att skriva det är inlägget på bloggen nu, plågar mina händer.
Att gå från tbanan till jobbet, påverkar mina fötter och höfter. Kan tilllägga att det är runt 500m.
Att simma gör att min rygg och mina axlar blir helt kaosiga. Fullt logiskt att jag jobbar i vattnet då, jo jag vet.
Att sitta på möte på en vanlig stol går inte. Bröstryggen börjar smärta nästan direkt.

De där är det skadorna som alltid är där. Utöver det tillkommer det alltid andra saker. Huvudvärk pågrund av ont i nacken/bröstryggen. Mer smärta pågrund av att jag spänner mig för att jag har ont. 
Förkylningar som avlöser varandra. Halsont. Seg i kroppen. Frysningar. Dåligt humör för att man tillslut inte orkar mer.

För att summera. Jag är less. Så jävla less. Jag vet inte vad jag ska göra eller hitta på för att må bra igen. Jag minns knappt hur det är att må bra i längre tid än en vecka. Jag vill ha flera månader i sträck utan konstant smärta och eviga sjukdomar. Är det för mycket begärt? 

Att jobba har alltid varit något jag gillat. Gillar det fortfarande. Men att ha ont eller vara helt utsliten förstör väldigt mycket. De tar bort glädjen och energin i det. Min förmåga att jobba och samtidigt må bra samtidigt ligger nog runt ca 50procents jobb. Och att jobba i vattnet underlättar inte hur mycket jag än älskar det. Jag vet inte vad jag ska göra.

Jag är rädd att jag aldrig kommer finna ett jobb jag kan jobba med i längre period. Jag är rädd att behöva leva med mina smärtor. Jag är rädd att bli begränsad pågrund av min kropp. Jag vill vara fri och kunna göra det jag vill.

Om det är någon som har något smart på hjärnan så tell me. Tips på vad jag kan jobba med. Om ni vet vad som är fel på mig. Om ni tycker eller tänker något. Så kommentera.  ( behövde skriva av mig. Sry för att det blev lång och förvirrande.)

Nej

Ont i höger fot. Vänster fot. Höger höft. Vänster höft. Och förjäkla jävla ont i vänster arm. Försökte simma. Men efter det kunde jag inte lyfta armen. Det blev dock bättre men sen skulle jag såklart använda den på jobb. Då blev den sämst igen. 

Solen har lyst, jag hade sovmorgon och jag fick 7,5h jobb idag. Det borde varit en bra dag. Men känslan säger inte detsamma. Jag är så less på min kropp att jag vet inte vars jag ska ta vägen. Det är alltid någonting som gör ont. Jag vet inte vad jag ska göra åt saken. Fyfaan. Ska sova och hoppas att allting är bättre imorgon. Gonatt

Effektiv dag

Denna dag började klockan 7. Och har hunnit med en hel del sedan dess. 7timmar jobb. Träning med Emma - axlar och magepass blev det. Matlagning. Åt framför mästarnas mästare (kung att vi har SVT1 i vart fall) avslutade denna fina dag med att skypa med mamma en stund och Skypa med Anna i en längre stund! Över 1,5h.. Mysigt värre :)

Nu ska jag sova och återstår att se om jag blir inringd på jobb eller inte. Gonatt!

Ännu en mysdag med Maja


Ryggdödning på gymmet, laxlunch, ett besök på holmenkollen (svindeeeel), biljettkontroll och pizzamiddag. Kort sammanfattning av vår dag. Att shoppa träningskläder hann vi också med. Snacka om att jag är taggad på att träna nu...

Imorgon tidigt åker Maja igen. Har varit väldigt nice att ha henne på besök. Sen är det bara lite drygt en månad innan vi ses igen <3
 

Mysmåndag


Mår mycket bättre idag. Hostar fortfarande och snorar men huvudet är piggare! 

Idag har vi varit på gymmet där jag hängde utan att träna och körde ett hårt benpass med maja. Vilket också fungerade även om jag helst hade tränat själv med. Vi lagade lunch och sedan strosade vi runt i stan och vid aker brygge. Hittade även ett mysigt cafe där vi fixade lite ny energi. Perfekt! Avslutar dagen med tacos och filmmys.
 

Saknade syster och förjävliga förkylning


Äntligen är det dags, imorgon kommer Maja hit på besök. Känns sjukt bra och har verkligen längtat. Nu ska jag bara rå om systern min 3 dygn! Någonting som både ställer till det och är väldigt irriterande att jag har gått och blitt sjuk, vilket inte är någonting ovanligt men nu har jag hosta och huvudvärk också. Ska sova tills jag vaknar imorgon och hoppas det är bättre. Har ju verkligen sett fram emot att träna med Maja...

Annars så har hela den här veckan varit full med jobb. 6 dagar i rad och skulle egentligen jobba imorgon också. Dessutom så har jag fått en fin skelleftebo hit. Emma har flyttat hit och fram till mitten på april bor hon i samma kollektiv som mig. Så sjukt awesome! Så förutom sjukdomen så rullar livet på bra! Nu ska jag göra mig färdig för sängen. Godnatt!