Sista oktober

Några detaljbilder från fridas lägenhet!
 
Vaknade redan klockan 8 av mig själv. Konstigt med tanke på att jag somnade inte förrän halv 2. Men lite mysigt är det att strosa runt ändå, morgonpromenad med Chilla och fixa en ordentlig frukost.
Planerna för dagen vet jag inte exakt hur de ser ut men jag ska iallafall en sväng till gymmet.

30 oktober

Passade på att fotografera fridas fina lägenhet tidigare idag. Något jag aldrig tidigare testat fotografera. Roligt men synd att kitobjektivet har så usel bländare.
 
Nu har jag iallafall kommit hem från ett antal timmar med Frida. Har inga planer alls för eftermiddagen eller kvällen. Tänkte träna men vet inte om jag vågar mig ut på cykel för att ta mig till gymmet.. hm. Vi får se!

Mot Burträsk

Om en timme sitter jag på bussen mot burträsk och Fridiiiis. Stannar över natten och kommer nog hem någon gång imorgon. Ska blir jättemysigt!
 
Tidigare idag har jag tränat lite försiktigt och varit på stan med syster. Köpte lite nödvändigheter,bland annat en ny dunjacka vilket verkligen behövdes!
 
Vi hörs imorgon. Puss och hej!

Godnatt

En bild till, med annorlunda redigering från den gången jag och anna fotograferade med tema godis till digitalt skapande kursen. 
 
På bild: Anna. Foto: Jag. Vad tycks?

Galet skönt med lov

Glad och trött är jag för tillfället. Hade det som sagt riktigt bra igårkväll - inatt och idag.Att sova hade jag inte riktigt tid med däremot. Så ikväll tar jag det megalugnt. Ska sätta igång en film, sova tidigt och sova ut imorgon. Taggar verkligen lov. Ska försöka göra det jag inte riktigt hunnit med senaste veckorna. Sova och fotografera! 

Påväg hem från Umeå nu

Är påväg efter en kort men väldans trevlig visit i fina Umeå. Det var halloweenfest och det blev lyckad och har träffat en del nytt folk och det är alltid roligt.

Ledsen att de enda bilder jag har att bjuda på är mobilbilder. Men nu är det lov och då ska jag försöka styra upp bloggen. Puss


Imorgon - högskoleprovet och en resa till umeå

Här var ju uppdateringen inte så bra, och bättre kommer det då inte att bli. I kväll var det lagfest med fotbollslaget och imorgon ska jag upp tidigt för då ska jag göra högskoleprov och direkt efter är det att ta bussen till Umeå där jag spenderar kvällen och natten och kommer hem på söndag. Blir nog helt underbart! Ska se till att sova nu, ha det bra!

Promenerar i ett mörkt Skellefteå

Med lite musik i öronen så måste man nästan tycka att det är lite mysigt!


Words may lie, but actions will always tell the truth


22 oktober

På bild: Anna. Foto: Jag.
 
Denna dag har helt klart varit skum. Jag har varit alldeles för trött. Har äntligen lämnat in papperet till e4an och har fått tillbaka matteprovet. Ska ta en lugn kväll med lite plugg och se till att sova tidigt!

Trött tjej

Trött tjej som sitter vid skärmen idag. Jobbade tre timmar på simskolan, och var i vattnet och simmade och visade osv. Något jag inte brukar göra, brukar ju vara på land i vanliga fall. Att simma fram och tillbaka massor av längder i en förkyld kropp känns lite tungt nu.
 
Den planerade fotograferingen blev inställd. Synd men vi får ta det en annan dag. Vädret är megafin så ska göra ett försök att hitta fjärrutlösaren och gör jag det blir det kanske några självporträtt. På återseende. Puss

Hej vinter

Detta fina vaknade jag till i morse - en strålande sol, en gnistrande gräsmatta och minusgrader. Ska hela vintern vara som denna morgon så är den välkommen. Annars - inte riktigt.
 
For och jobbade 3,5h imorse iallafall. Fotograferade med Anna och helt plötsligt hade hela dagen passerat. Ikväll ska jag ta det jättelugnt och imorgon så är det några timmars jobb igen. 

Tema - Godis

På bild: Anna. Foto: Jag.
 
Har haft första fotograferingen av minst två som jag och Anna ska ha till mitt slutarbete i digitalt skapande. De tema jag valde var godis.Därav varför anna har strössel på ögonlocken, och jag tycker inte direkt att det ser ut så. Blev häftigt tycker jag. Dessa bilder är redigerade typ som vanligt, men som slutarbete så ska jag gå steget längre, redigera bättre, snyggare och mer för att utmana migsjälv och det ska jag såklart göra i photoshop.
 
Ska bli intressant och roligt iallafall, kanske kommer upp fler bilder från idag lite senare.
 

#sjuk#rastlös#tjej#hälsar

Haha har inte varit en särskilt rolig dag, var hemma från skolan idag för första gången denna termin. Har inte ens haft en lektions frånvaro tidigare. Hade en riktig sjukdag förra året. Brukar släpa mig till skolan i de flesta lägen. Men idag behövde jag sova. Blev en sovmorgon till elva och det är första gången på säkert ett halvår som jag sovit så länge. Haft tid att sova så länge snarare.
Har skrivit klart svenskan och skickat in den (wiiiie), städat, sett film, ätit, kollat Facebook alldeles för många gånger, kollat instagram alldeles för mycket, varit lite för social med folk på sms, och tänkt alldeles för mycket.

Så kan en lång och rastlös dag se ut för en sjuk mig. Nu fick ni veta alldeles för mycket. Men jag är fortfarande rastlös. Jobbar imorgon så ska fortsätta med att kurera mig. Ha en roligare fredagskväll än mig!


Känner mig ungefär såhär för tillfället, sliten och förkyld!

Godnatt!

Fyra års höstfotograferingar - Utvecklingen


Så här såg det ut år 2009. Jag hade varit utomlands på träningsläger och palestina-sjalar och SVEA-mössor gick de flesta runt i. Jag hade precis fått min kamera. Bilderna är fotograferade på auto och med de värdelösa kitobjektivet. Även om de fotograferiskt inte är bra bilder så gillar jag den vänstra, man kan ju inte annat än att tycka om glada bilder.
 
2010. Vi drog ut en sväng ut i skogen och fotograferade. Fortfarande med min canon 1000d och kitobjektivet. Tror det här var en av de första gångerna jag ställde in inställningarna manuellt men jag hade ju fortfarande väldigt dålig koll på bra ljus, bra fotoställen och även inställningarna. Men en del hade jag lärt mig sedan 2009 iallafall.
 
Nu började det hända saker.I Januari 2011 köpte jag mig ett canon 50mm f1.8 och det var där i krokarna som jag börjades utvecklas. Jag fotograferade alltid manuellt, vilken jag såklart fortfarande gör. Lärde mig mycket inom redigering och började redigera i photoshop - bilderna har dock lite lite kontrast. Men det beror delvis på att skärmen jag hade då var väldigt kontrastrik. Det här var året jag började fotografera mer seriöst.
 
Utseendemässigt är det inte så stor skillnad på varken mig eller maja jämfört med idag.
 
Och så var vi framme vid 2012. Detta år. Denna gång blev det bara jag som fotograferade Maja. Nu har jag fotograferat i RAW i nästan ett år och jag tycker att mina bilder blir bättre för varje gång jag går ut och fotograferar. Har lärt mig mycket om ljus, "kundkontakt", hur man fångar ögonblick, de bästa fotoställena osv men jag har mycket kvar att lära. Vill lära mig mer.
 
Jadu, lite såhär har min utveckling gått till. Jag har gått från att inte ha en aning om vad jag håller med till att känna mig rätt självsäker i det här med fotografering och ha ett eget UF-företag, fotograf Hannama.
 
Hoppas någon tyckte att det här var intressant att läsa. Vad tycker ni? Utveckling?

Standard

När jag är kreativ och vill blogga då sluta mitt internet och blogg.se att fungera.. Har suttit och satt ihop höstbilder på mig och syster genom åren. Roligt att se förändringarna - ni får se dem imorgon.

Ikväll har jag pluggat en gnutta matte och jobbat på simningen en stund, trevligt som vanligt.
Vädret och min eviga förkylning tynger ner mitt humör, och den fakta att jag har matteprov imorgon. Ska sova, puss!


Vågspelet del 4

Vi kör ett sista inlägg med 13 bilder på simning. Så får det gå några veckor innan jag bildbombar bloggen med liknande bilder igen. Ni får väldigt gärna kommentera vad ni tycker om bilderna.
 
Foto: Jag. Kopiering förbjuden utan mitt tillåtelse!

Några porträttbilder att blanda ut simbilderna med

På bild: Hanna Granström. Styling och mua: Sandra Nyman Foto: Jag
 
Första snön faller idag, den försvinner dock och blir till vatten så fort den landar. Blandade känslor till det där med snö. Vill ha sommar eller i alla fall vår egentligen vår men det går ju inte att styra på. Att det kanske blir lite mindre mörkt och ruggigt när snön kommer är ju den enda anledning till att jag välkomnar den. 
Ikväll är det pluggkväll som gäller. Att göra bort den stora högen med böcker som väntar på mig...
 
 

Vågspelet del 3

Och här kommer en hög med svartvita simmarbilder. Färg är ju roligare men blev lite effektfullt med svartvitt, man ser helt andra detaljer!

Ikväll har jag varit ute med Anna på promenad i mörkret bland annat och börjat oroa mig om hur vädret kommer att vara imorgon.. Godnatt alla fina!

En måndag, en trött måndag

Sprang en snabbis på stan på hålet mellan mina andra ärenden som jag ändå uträttade. Hittade en rosa tröja på HM som jag planerar att bo i. 199kr fick jag betala.
 
Att fota dessa bilder var inte det lättaste, min fjärrutlösare är på vift, fick manuellfokusera och hålla på och springa fram och tillbaka framför och bakom kameran;) Måste nog leta reda på den där. Dessutom var det gränsfall mörkt också. menmen.

FINAL - 50m frisim herrar

Spännande, finalen på 50m frisim. Vann gjorde Oskar, han i fokus på första bilden, på tiden 24.01 följt av Anton på 24.29 och Philip på 24.42. Gjorde ett försök att fotografera och några fina blev det. Dock svårt att fota just när det var i vattnet, de svätte en del;) 

Kopiera inga bilder! Skicka en kommentar med mailadress så skickar jag istället!

Vågspelet del 1

Helgen har varit väldigt intensiv, först nu har jag haft tid att sätta mig ner några minuter vid datorn. 
I fredags for jag direkt efter skolan med buss till Umeå och Elin. Där blev det att träffa massor av folk och utgång på five. Hur trevligt som helst! Kom tillbaka till Skellefteå mitt på dagen på lördag och tog mig direkt till simhallen för att fotografera simning seriöst för första gången. Och igår kväll blev det spelkväll med ett antal roliga typer.

Tog en välförtjänt sovmorgon i morse och på två timmar ska jag fara och fotografera ytterligare simning. Men fram till dess är det städning på schemat och plugg om det hinns med. Har kommer två bilder från gårdagens tävlingar:
 

Gör mig glad

Hittade en bld från i somras som jag tyckte om. På bild: Anna. Foto: Jag.
 
Tänkte bara säga att ni får jättegärna klicka HÄR och börja följa mig på bloglovin eller klicka HÄR och gilla facebooksidan jag har för UF-företaget! Skulle göra mig superglad!

Fina bästa vän

På bild: Anna. Foto: Jag
 
När man har lite att göra så blir det mycket bildredigering gjord och uppdatering här! Däremot så har jag ett litet problem, jag har ingen bra musik att lyssna på, skulle vara trevligt med några nya låttips. Snälla ge mig några? 

Att simma gick inge vidare. Jobba gick okej.

 

Testat att filma

Var ute och fotograferade ytterliggare lite löv, men dessutom så testade jag att filma! Har inte gjort det så mycket så får väl se om det blir något av värde av det. Håll utkik!

Om en timme ska jag iväg och jobba en stund och efter det tänkte jag försöka simma litegrann. Hör senare! Ha en bra kväll

En solig och grön dag..

..Var det den dagen som jag och lovisa fotograferade. Tittar hellre på dem än ut genom fönstret. Börjar vara väldigt less på regnet..

Min kväll har jag däremot spenderat med en bok och en temugg, inte helt fel!
 

Don't count the days, make the days count

Vädret fortsätter att vara mörkt, dåligt och regnigt. Men har promenerat en sväng med Evelina och nu måste jag dra mig från datorn så jag hinner med bussen till ursviken. Puss

2012-10-07

På bild: Evelina. Foto: Jag
 
Gymma gick bara bra, nu ska jag kika en sväng i mina fysikböcker innan Eve kommer och håller mig sällskap ikväll för matteplugg och välbehövlig catchup! Pusss

Hej höst

Rätt fint. Rätt regnigt har vi också. Men jag har det rätt bra också. Nu ska jag på gymmet snart. 
 

Äntligen helg

Äntligen helg, fina fina helg. Denna vecka har det varit så fruktansvärt mycket i skolan. Var länge sedan det kändes så här underbart med lite ledighet. Ska försöka se till att helgen blir lugn trots allt planerat. Tänkte vara med anna och ida kväll. Jobba både på lördag och söndag och ska hinna med att träffa Simon, Jojjo och Eve dessutom. Fina fina helg!
 

Fin

Chilla by me

Spännande

På bild: Lovisa. Foto: Jag.
 
När jag tänker efter så är det här med projektarbetet lite läskigt ändå. Jag gör det helt själv, ansvaret är mitt. Det är mycket att planera, och tänk om jag inte lyckas. Men samtidigt så är det så kul att få testa stå på egna ben, testa om det går. Jag hoppas verkligen att jag kommer få några fotograferingar bokade för att kunna utmana mig själv att utvecklas. Spännande är det iallafall. 
 
Denna dag var också bra. Har varit hos sjukgymnasten och snart hoppas jag att hela min kropp mår bra igen. Det borde gå. Nu ska jag fortsätta med planering och plugga. Puss fina ni.

That awkward moment..

Bara för att det är så fruktansvärt standard för mig och Ida.. haha.
 
Dagen har artat sig rätt så bra. Har fixat med betalning och rådgivare till företaget och gjort bort redovisningar av affischen och samhällsen. Lättnad! Däremot så har jag några grejer kvar på to-do listan. Först att jobba en timme mellan 6 och 7, sedan blir det att röra på kroppen och sedan framför allt försöka skriva ett svenskatal. Men nu känns det iallafall som jag har koll på livet iallafall. Puss och på återseende!

En bra dag

Sitter och redigerar bilder på bästa vännen och dricker ramlösa en fin kille lämnat här. Ska snart sätta igång att plugga men först ville jag bara slänga in ett inlägg och nämna att idag är en bra dag. Puss!

Ny månad, ny vecka, nya möjligheter

På bild: Lovisa. Foto: Jag
 
Har inte visat så många bilder på lovisa, så tänkte passa på och göra det nu när jag inte har så mycket annat att berätta. Hade kortdag idag, for och simmade en stund och ikväll är det historiaplugg för hela slanten. Prov imorgon. Ha en roligare kväll än mig, puss!