(null)


Vimmelbilder

(null)
(null)
(null)
(null)
Fina vimmelbilder från de senaste veckan, mycket trevligt folk och kul dans.

Börjar landa mer och mer här och idag hade jag första föreläsningen och lektionen, känns spännande! 

Avslutade denna dag med simning i 50m poolen i solnedgången. Skönt med lite sol tillslut, de senaste dagarna har det i princip spöregnat. 

Häng i Bondi

(null)
Dagen har spenderats med Rebecca, som också pluggar i Uppsala till vardags, med häng i Bondi. Fixade med australiensiskt bankkort, åt god falafel på ett mysigt ställe och strosade vid stranden. Det var ovanligt dåligt väder med 20 grader, moln och blåst men det var inte helt fel ändå. Det innebär också att mitt rum inte är jättevarmt när jag nu ska sova. Avslutade dagen med att hänga någon timme på hemmafest, det är många såna här på boendet. Hoppas ni haft (eller snarare har) en lika bra dag som mig! 

Första dagarna i Sydney

 
Hej på er! Ovan kan ni se bilder från Operahuset i Sydney och Manly Beach från söndagens utflykt. Nu är det ungefär 4 dagar sedan jag lämnade Sverige och det har varit intensiva men fantastiska dagar. 

Vi landade i Sydney kl 6 lokal tid och genom att sysselsätta oss hela dagen med handling och IKEA lyckades jag hålla mig vaken till kl 21 och på så vis i princip undvika jetlagen. Vilket var fantastiskt skönt! Resan gick bra, allting gick supersmidigt men det är klart att det var jobbigt att resa i över 22 timmar. 

I söndag var vi på utflykt till ställena ovan, åkte färja och hängde på stranden. På söndagar är det väldigt billigt att åka lokaltrafik så då får man passa på att åka färja som annars är dyrt. Väldigt vackert hur som helst.

Måndagen var början på mottagningsvecka, men det är väldigt frivilligt och lugnt. Så vi gick runt på campus, fick en tour på vad som ligger var och var på international students talk och dagen avslutades med fest med boende på Macquarie university village inne i stan. Framför allt kul att träffa folk, så det är väl målet med denna vecka, att knyta kontakter till fortsatta tiden här. 

Har också skaffat gym/simkort på sportklubben i närheten, vilket känns fantastiskt! Det finns både ett väldigt fräscht gym och 2 simbassänger, så hoppas kunna spendera en hel del tid där. 

Allt är dock inte 100%, när vi gått mycket och snittat 20 000 steg/dag så har mina fötter slått backut och har miljoner skavsår på varje fot (läs 5), vilket är lite kaos. Hoppas det ska få en chans att läka kommande dagarna iallafall. 
 

43 timmar

(null)
Gammal favoritbild på mig och syrran ❤️

Nedräkningen fortsätter och det är nu endast 43 h till resan börjar. Åker från Skellefteå på förmiddagen och strax före 22 går flyget vidare mot Sydney. Går allting som det ska blir det en sväng in till Uppsala på dagen. Resefebern börjar vara påtaglig men jag är framför allt sjukt taggad på att det ska dra igång!

Idag har jag varit till Umeå över dagen och träffat syster en sista gång innan jag far, så konstigt att säga hejdå för ett år! 

5 dagar till Sydney

 
Såå, uppdaterar som vanligt väldigt mycket på denna blogg hehe, men tänkte ge det en chans detta år, för att skriva om mig under kommande äventyr. 5 dagar till flyget lyfter mot Sydney, sååå sjukt. Ska dit och plugga på Macquarie University ett år. 

Har haft förmånen att hänga hemma i Skellefteå i 5 veckor sedan tentap, ladda upp mig och jobba på förskola. Mysigt jobb men ska bli kul att åka iväg på nu. Nu ska jag bara reda ut packningen, ett mysteri hur jag ska få med mig det jag tycker jag behöver däremot. Nedräckningen har börjat på riktigt nu iaf!

LONDON 2018