Första dagarna i Sydney

 
Hej på er! Ovan kan ni se bilder från Operahuset i Sydney och Manly Beach från söndagens utflykt. Nu är det ungefär 4 dagar sedan jag lämnade Sverige och det har varit intensiva men fantastiska dagar. 

Vi landade i Sydney kl 6 lokal tid och genom att sysselsätta oss hela dagen med handling och IKEA lyckades jag hålla mig vaken till kl 21 och på så vis i princip undvika jetlagen. Vilket var fantastiskt skönt! Resan gick bra, allting gick supersmidigt men det är klart att det var jobbigt att resa i över 22 timmar. 

I söndag var vi på utflykt till ställena ovan, åkte färja och hängde på stranden. På söndagar är det väldigt billigt att åka lokaltrafik så då får man passa på att åka färja som annars är dyrt. Väldigt vackert hur som helst.

Måndagen var början på mottagningsvecka, men det är väldigt frivilligt och lugnt. Så vi gick runt på campus, fick en tour på vad som ligger var och var på international students talk och dagen avslutades med fest med boende på Macquarie university village inne i stan. Framför allt kul att träffa folk, så det är väl målet med denna vecka, att knyta kontakter till fortsatta tiden här. 

Har också skaffat gym/simkort på sportklubben i närheten, vilket känns fantastiskt! Det finns både ett väldigt fräscht gym och 2 simbassänger, så hoppas kunna spendera en hel del tid där. 

Allt är dock inte 100%, när vi gått mycket och snittat 20 000 steg/dag så har mina fötter slått backut och har miljoner skavsår på varje fot (läs 5), vilket är lite kaos. Hoppas det ska få en chans att läka kommande dagarna iallafall. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback